gazonSlide thumbnail

Een mooi gazon, voorbereidende grondwerken

Een gazon aanleggen lijkt een eenvoudige klus: een beetje spitten, wat harken en gras zaaien en klaar. Maar niks is minder waar. Een gazon aanleggen is een van de intensiefste tuinwerken. We maken eerst je terrein onkruidvrij, voeren alle nodige grondbewerkingen uit voor het verbeteren van de bodemstructuur ennivelleren het terrein onder minimale helling voor een goede afwatering. We drukken de grond aan, zaaien perfect gelijkmatig en werken het graszaad in. Jan Belaen beschikt over lichte en zware apparatuur voor voorbereidend grondwerk en drainage.

Meer informatie over grassen vind je op www.gazoninfo.be

Graszoden

Als je snel een bespeelbaar grasveld wilt, maken we gebruik van graszoden. Het gras wordt op voorhand gekweekt, waardoor we onafhankelijk zijn van het seizoen en je onmiddellijk een mooi gazon bekomt. Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van de grote van het aan te leggen gazon, we plaatsen naast de standaard graszoden maar ook ‘big slabs’, graszoden hebben pas na plaatsing veel water nodig, verschillende beregenings apparatuur is beschikbaar samen met  een mobiele watertank van 11500L.

Gras maaien

Maaien dient tijdens het groeiseizoen wekelijks te gebeuren, bij mulchen zelfs om de 5 dagen. Als je niet van gras maaien houdt, dan kan je opteren voor traag groeiende grassoorten. Of wij kunnen dit doen voor je. We bekijken samen in het begin van het seizoen wat je wensen zijn.

Onderhoud van gras

Jaarlijks je gras laten verticuteren is een goede zaak. Je gazon wordt vrijgemaakt van mos en afgestorven plantenresten. De toplaag wordt belucht en meststoffen worden makkelijker opgenomen. Jan Belaen beschikt over professionele machines om gras te verticuteren.

Gazon