haagSlide thumbnail

Een haag in de tuin

Hagen brengen privacy in de tuin. Als je ze goed verzorgt, geven ze al na enkele jaren een goede beschutting. Ze zorgen ook voor structuur in de winter. We kunnen hagen gebruiken om vorm aan de tuin te geven of om tuinkamers te creëren. We gebruiken kwaliteitsvolle planten om een mooie gesloten haag te verkrijgen.

Een haag kiezen

Een haag komt voor in vele maten en vormen. Wanneer we een haag kiezen, houden we ook rekening met de grondsoort en de omgeving. Zodat je haag een stijlvol element wordt in je tuin. Voor lage hagen kunnen we kiezen voor bijvoorbeeld een Buxus, Taxus, Ilex crenata,… Wens je een groenblijvende haag die je voor de volle 100% privacy biedt? Dan kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor Taxus, Ilex (hulst), Prunus ( laulierkers) of Ligustrum. Ook Fagus (beuk) behoudt zijn blad in de winter. Ze verkleuren wel naar goudbruin en blijven aan de plant tot in het voorjaar het nieuwe blad verschijnt. Wel wordt Fagus bij de bladverliezende hagen gerekend, net zoals : Carpinus (haagbeuk) Acer campestre ( veldesdoorn) , Crataegus ( meidoorn),…

Onderhoud

Snoeien is zeer belangrijk bij het onderhoud van een haag. Het zorgt voor een goede vertakking en compacte groei wat zorgt voor een goed dichte haag . Snoeien gebeurd minstens 1X per groeiseizoen, bij sommige soorten is een extra knipbeurt noodzakelijk. Een haag bemesten kan ook zorgen voor een extra dichte begroeiing. We geven je hier graag raad.

Tuinaannemer Meulebeke